Rólunk

Egy nemzetközi keresztény közösség vagyunk, akik a Bibliát versről-versre tanulmányozva rácsodálkozunk Istenre és megvizsgáljuk, hogy mi hogyan válaszoljunk az Ő őszinte szavaira. Minden ima, dicsőítés és tanítás tolmácsolással zajlik (magyar és angol nyelven).

Gyere ahogy vagy és csatlakozz bocsánatot nyert bűnösök családjához, akik szeretnének tanítvánnyá (Jézus követőjévé) válni, akik szeretik Isten és szeretik egymást.

A vasárnapi istentisztelet dicsőítéssel, versről-versre Biblia tanulmányozással és havonta egy úrvacsorával zajlik. Az alkalmak hossza másfél óra.

Látásunk és értékeink

Közösségünk értéke, hogy vágyjuk Istent szeretni jobban, megismerni jobban és ennek eredményeként másokat jól szeretni. Ézsaiás 61. fejezete alapján a közösségünk alapelveit röviden a következőképpen foglaljuk össze: Jézus eljött, a megtört szívűekhez, Isten magasztalására megvált a bűneikből, kiküldve minket, helyreállítani régen elpusztult és elhagyott „városokat”, majd végül csatlakozunk Isten dicsőítéséhez minden néppel együtt.

Hálásak vagyunk, ahogy egy nemzetközi közösségben tanulva alárendeljük a különböző kulturális háttereinket és együtt értjük meg, hogy mit jelent szeretni Istent, szeretni egymást, becsülni Istent és becsülni egymást.

Történetünk

 

Golgota Pécs története 2001-ben kezdődött, amikor Horváth Kávai Árpád egy nemzetközi csapattal  Pécsre érkezett gyülekezetet plántálni. Az évek során több helyre költözött  ugyan, de egy olyan hely volt ahol megtapasztalhatták Krisztus szeretetét. 2007-ben egy másik szolgálat miatt Árpád elköltözött és átadta a közösség vezetését Balázsnak aki jelenleg is pásztorolja azt. 2009-ben egy bevásárlás közben egy egyetemista Nigériából odalépett Leah-hoz és kérdezte, hogy van-e a városban angol nyelvű istentisztelet. Balázs és Leah otthonában elindult egy angol nyelvű bibliatanulmányozás.

A szolgálói pásztorcsapat

Stanzel Balázs és Leah

Balázs Budapest mellett nőtt fel egy kis faluban. Felesége, Leah kaliforniai születésű amerikai. Missziós munkában találkoztak Magyarországon, majd 2005 óta boldog házasságban élnek és összesen hat saját és örökbe fogadott gyermeket nevelnek. 2006 óta szolgálnak a pécsi Golgota Gyülekezetben, majd 2007 óta Balázs pásztorként vezeti a közösséget. Szeretnek kertészkedni és különösen élvezik a közös családi programokat. Otthonukat szeretik megnyitni mások felé is, a hetente náluk levő házicsoport és a különböző gyülekezeti programok számára.

Kondor Ákos és Hana

Ákos született pécsi. Hana japán származású amerikai, aki Amerika különböző városaiban nőtt fel mielőtt Pécsre költözött 2015-ben, hogy angolt tanítson. A pécsi Golgota Gyülekezetben ismerték meg egymást és 2016-ban összeházasodtak, majd egy kisfiuk született. Ákos 2011 óta szolgál a gyülekezetben, és 2019 óta a vezetői pásztorcsapatnak a tagja. A házaspár szereti a kávét és a különböző összejövetelek szervezését az otthonukban és hűségesen ragaszkodnak az Apple márkájú termékekhez.

Tóth Tamás

Tamás baranyai születésű. A pécsi Orr-Fül-Gégészeti Klinikán dolgozik fizikusként segítve gyermekeket és felnőtteket egyaránt arra, hogy különböző készülékek segítségével ismét jó hallásuk legyen. A pécsi Golgota Gyülekezetet 2016-ban kezdte el látogatni, majd 2019 óta csatlakozott a vezetői pásztorcsapathoz. Tamás kávé rajongó, szereti a művészetet és az otthonában levő laborban a munkát, és szívesen túrázik a Mecsek erdeiben.